Wednesday, October 6, 2010

Henfong!

Hp mengalami masalah teknikal..Eh bkn hp,tapi simcard..Annoyingggg gilaaa taww takkk??! Nak call tak boleh,nak sms lagi la tak boleh..Orang call/sms pun tak boleh..Menyusahkan kehidupan seharian di situ! Putus hubungan telekomunikasi (omg apesal skema sgt ni) dgn org2 sekeliling..Sekeliling je ke??Habis tu yg luar keliling macam mane??Okey merepek! ^___^

Buat muka selambe pinjam hp kakda sbb nk sms & call orang tuuuu..Siapa??I know u're smiling when u read this! :P
Tumpang gayut guna hp orang..Habis maluuu bila kakda terbaca ade org anta sms jiwang2 sikit,siap baca plak tu..Kantoi je..Malu aiiii.. :">
Kakda dah balik KL,so no more alat telekomunikasi..Sedih.

Simcard mengalami kerosakan pelik bila kuar dekat screen hp:-
1- No access to network
2- No network coverage
Biasa2 keluar dekat screen My Maxis/My Celcom and etc kan,tapi saya punya hp die kuar benda lain pulak..Main2 eh,baling karang! Dah baling pun,baling atas carpet,atas sofa..Heheheee..

Petang tadi call Hotlink pnye hotline (talian hangat..hahaha) 1300 820 120 (malaysia sahaja),call 3 kali,sorang operator jawab..Tu pun nk sambungkan ke operator tu adela almost 4-5 minit mesin cakap,sempat lg duk promote iphone 4,sepak kang! Lepas tu explain masalah simcard tu,die mcm blur tataw nk settlekan macam mane..Saya dah bagitau die,dah try off hp,buka battery,cabut simcard,pasang balik semua,and tuka simcard masuk hp lain,semua dah buat,tapi die macam ulang balik ape yang saya cakap,suruh buat bende same..Masuk air pnye operator..Last2 die suruh rate die pnye service,i gave him 2 out of 5..Die tnye,sbb cara die explain xbtol ke,and i said,"sbb cara awk explain langsung saya tak paham,not helping me at all..but thanks.. :) "

Gambarajah tiada kaitan,tapi ekspresi muka tu berkait la sket kot dgn situasi skrg.

Saya sangat buntu..Dah try search network,dah keluar My Maxis,tapi bila select,die kuar no coverage! vbdjsftyefewgebgvk!!! Sakit hati selama 2 hari..Susah hidup tanpa hp,macam jiwa separuh mati,macam hilang separuh nyawa,macam hati terbelah dua..Perumpamaan kene over,bagi orang paham betapa pentingnya hp..Heheheeeee..

Nak online shopping pun tak boleh sebab tak boleh nak receive tac no from cimbclicks..Huhu..Sedih lagi.

Time and date kt hp skrg ialah pukul 4.01am,1 january 2000..Lantakla,xkuasa nk tukar..Bukan boleh guna pun!

Maxis centre,here i come! (ntah bila nak pegi tataw la)

Sincerely,
ALIA

2 comments:

abenk said...

nice blog lia....salam kenal....check it out blog saya

College of Science qassim said...


I'm really enjoying the design and layout of your website.
Qassim & QU