Thursday, April 29, 2010

Tagged by Nana..

10 Fakta tentang saya:
1.Obses dgn segala benda kaler purple,tp kalau ade katak kaler purple,sory la,i'm not interested!
2.Tak makan baby-corn,tataw knp,rase die pelik.
3.Tempe goreng mmg feveret! Buat sambal tempe campur ikan bilis mmg terbaik! Silap2 buat makan dpn tv mcm snacks.
4.Suka beli sandal yg menyusahkan diri sendiri bila nak pakai,tp beli jugak sbb lawa.
5.Sekarang xboleh hidup tanpa internet,unless ade benda yg kene buat mcm pegi vacation,so xpe la kot xde internet.
6.Makan dengan kelajuan perlahan dan sangat sopan ketika makan.
7.Suka baking,tp bkn suka da kot,lebih kepada minat sambil otak pikir nk buat bisnes.
8.Tak suka rambut panjang,rimas!
9.Sangat teruja nak try bungee jumping.Kalau boleh lagi tinggi lagi best!
10.Banyak komplen lah sekarang.

10 Perkara menakutkan saya:
1.Allah swt.
2.Mati.
3.Badut..Xcomel langsung,scary lah!
4.K.A.T.A.K!!!
5.Fail mana2 major subject.
6.Jumpa pendatang asing kalau keluar,muka sorang2 mcm boleh telan 10 orang hidup2..
Okey tak dapat pikir la lagi 4 jawapan..

10 Perkara yang selalu saya sebut:
1.Alaaaaaaaaa
2.Ohh okey..
3.Ermmm..
4.Ek?
5.Oo mak kauuu..ni kalau terkejut..Haha..
6.Xckp pape pun..
7.Dok taw.
8.Ntah.
9.Yeke?
10.Mengade!

10 Perkara yang amat bernilai:
1.Orang2 tersayang esp family..
2.HP! Hilang separuh nyawa ni kalau hilang..
3.Camera slr n polaroid..
4.Kawan2 yang awesome..
5.Oven kt rumah..Hihi..
6.Koleksi baju,bag,sandal dan bracelet tersayang.
7.Bantal golek..Kurang lena tido kalau xdpt peluk..Hahaha..
8.Gemok dan "isteri" Gemok..Hehehe.. =))
9.Artworks dalam PC ni..
10.Duit.

10 "Pertama kali" dalam hidup saya:
1.Jauh dari family sejak masuk MMU..Mmg 1st time..
2.Bawak kereta tanpa lesen..Hehe..
3.Naik flight sorang2 bila nak balik Trg.
4.Serius dalam bidang creative multimedia..Sebelum ni xpernah terfikir nk amek course ni kt MMU..
5.Ada anak sedara masa umur 17 tahun..
6.Menari secara serius sejak amek subjek National Dance,dan baru tahu menari ni best gila sebenarnya.
7.Ada blog sendiri.
8.Buat carrot cake dan hasilnya boleh dibanggakan.. :">
9.Call a few companies utk internship,pengalaman paling cuak..
10.Jatuh cinta secara serius.

Okey peace! ^________^

Sape2 nk buat tag sile la..

Sincerely,
ALIA

Monday, April 26, 2010

Nasib seorang budak FCM...

Students faculty lain dah seronok lompat2 assignments & presentations dah habis,
students FCM tengah menggelabah busy gila tengah siapkan assignments..Lagi2 kalau buat kerja last minit,idea power gila,sempat or tak sempat buat je masalahnya..

Students faculty lain,bila dah siap kerja,submit & present,okay dah settle..
Students FCM bila dah siap buat kerja,time final presentation & submission siap ade yang kena buat exhibition bagai sampai dua hari sbb kena "show off" assignments..HAHAHA budak2 DM la ni.. =D (oii sape tak datang siap dia!)

Students faculty lain dah boleh study dah untuk final exams sekarang ni,
students FCM tak pikir pun bila tarikh final exams sebab assignments berderet lagi yang nak kena submit..

Students faculty lain dah bukak kertas soalan,tengah jawab final exams,
students FCM tengah tunggu turn nak submit & present assignments mase exam week..

Students FCM "boley jadi" students faculty lain,TAPI students faculty lain boley ke jadi students FCM???HAHAHAjanganharap! *joking joking* ^___^

Inilah sebabnya students FCM AWESOME GILA! =D

Stress la buat kerja sorang2..Nak balik rumah,rindu serindu-rindunyaaaa especially kt si dagu berlapis suka tido dlm buai,kalau takde buai umi cakap die meraung satu rumah bergema! Hahaha comel lah buat mcm tu..Kasi Tokmi dgn Tok'ki abah gelabah sikit okey! Hihihi..


Sekian.

Dikarang oleh,
ALIA tengah stress!

Thursday, April 22, 2010

Hari ini..

Microphones hilang,dah jumpa..cikgu terambil semalam..
Ijat ckp Malaysia tak best sebab sebesar-besar Puchong,kiteorg jumpa satu je kedai jual barang2 electronic,kedai hardware takde langsung.
Cuaca panas,mengntok,terlelap,segar dgn ice-cream from McD..
Studio DM sesuai untuk tido..
Harini borak2 dengan orang2 hebat dalam studio..
Guna soldering iron,hampeh,nasib baik tak masuk FOE..
Selipar biru licin,jalan2 jatuh tangga,saket bontot sampai skrg..
Lepas makan,tido..Nikmat..
Okey jom keluar tengok movie..
Harap2 hari yg buruk boley bertukar jd awesome!

Sincerely,
ALIA

Sunday, April 18, 2010

Two is better than one..

Read the title,hear that song,and you'll know it feels..Hahaha jiwang betol! Rumates already got their partners,i'm happy for both of you kakak2 cantek! Hihihi..Ohh yaa,Gemok also got partner now,so kenot panggil Gemok loner da okey..Hahaha..

I reallyyyyyyyyy miss home-made dish,i miss baking,i miss my family,a lot! Next sem,i'll be staying at home..Finally,away from Cyberjaya for one sem! Hehe..

Finally got myself a place to do my internship..Dan2 dah dapat,another company plak call offer utk intern kt cmpany die..Terus jd tak tentu arahl ps tu.. =))


Kinda miss late nite "lepak" session with my frens..Everyone's busy now..I really hope that before we start our holidays n internship,we could hangout together.. =D


Had a miserable life this week..Classes,submissions,dance practice,n etc..But lucky me,i have some people around me that keep on supporting me when i really need them..I love u guys!


A bouquet of purple roses right in front of my hostel room really made my day,thanx a lot! =)



Jiji,come to Gombak faster please,we have a date here! Hehehe..


Sincerely,

ALIA

Tuesday, April 13, 2010

Tido.

Dah puas mengadu ngntok dari td,beberapa jam yg lps tp sampai skrg tak tido2 jugak..
Masalah tido btol la ini manusia..Haihh..
Bawah mata kiri bengkak,sikit je,tp mengadu mcm dah buta sebelah mata..
Hahaha bila lg nk mengada-ngada kan?? =))
Org ckp saye kurus,okeyla fine boley terima..Tp ckp saye keding,ahh at least saye ade bontot okey n berat saye 49kg sejak tahun lepas!
Bukan bontot leper je tade shape! =))
Gemok skrg ade cage baru dan dia tido gaya bebas,macam2 gaya ada..
Rasanya kalau masuk acara renang gaya bebas confirm Gemok dapat 1st place!
Weekends dekat Cyberjaya sungguh TAK BEST wa cakap lu,
seryes tak tipu!
Agak2 nak rasa duduk dalam gua sorang2 smbil dgr bunyi cengkerik,bunyi kipas,bunyi anjing menyalak malam2,siang sunyi sepi,siang malam panas bahang,haa meh la datang hidup dekat Cyberjaya barang sehari dua.
Lepas tu,lu pikirlah sendiri! Hahaha!
Bosanlah nak cakap psl internship.
Akhirnya berjaya buat rekod sebulan lebih tak balik rumah.
Pencapaian yg tak berapa nak bangga sbb tamaw buat rekod lama2,super homesick!
Selalu silap bila nak bukak CimbClicks online,tapi terbukak web online booking airasia,kaler da nk dekat sama,silap2 nti lps da book tiket baru perasan kot sebenarnya silap website.
Ikan bakar,sotong bakar,kerang bakar,n bakar2 yg sewaktu dengannya dekat kuala ibai,kedai bawah jambatan,ohh mann,meleleh air liur bila ingat..
CyberTAKberjaya mana ada semua ni.
And asam pedas ikan pari,ohh yummy! Yes yes steamboat jugak! Crabstick,nyummm!
Rase mcm nk terbang balik skrg,tp so sad xde sayap.Sedih sorang2.

Announcement sikit:
Cik Hanida Lavida (see,i promote blog u..haha) sedang mencari orang (tak kira lelaki atau perempuan) yang boleh organize birthday party untuk budak2 umur 12 & 14 tahun,both perempuan n adik-beradik budak2 ni.Lokasi di Bukit Jelutong.Okeyla ni last minit sebab party tu Sabtu ni.Theme dah ada,Halloween & Musketeers,just organize n handle the party.And lagi satu,photographer untuk birthday party ni juga diperlukan.So siapa2 yg willing nk buat kerja & dpt duit,boleh contact saya ASAP! Pasal bayaran,korang tetapkan.Okey tu je!

Baru sedar yang post ni dua baris je cakap pasal tido..


Few days ago,while browsing through my sis in law's fb,i found this pic..And i realize that this cute lil kid sebenarnya saye punya nephew yg dah berbulan-bulan tak jumpa..No wonder la muka die mcm anak cina pun saye boley tak taw..Hihihi..Eiiii comelnyaaa!!!

Sincerely,

ALIA

Friday, April 9, 2010

National Dance

Subjek ni boley buat saye jd emo sampai TERmenangis sebelum tido..Hahahatakmalunyebagitauorang..Bukan saje kene menari,tp jd assistant cikgu,lps tu tukang spam msg dkat YM bia klasmates jd annoying sampai tak reply,lelong attendance dlm kelas,jadi kaunter pertanyaan yg dibuka 24 jam,gayut dgn cikgu sambil tgn gerak tulis ape cikgu pesan,dan banyak lagi korang buat la list sendiri,saye tanak taw pun..Hehee..


Cerita lama yg diceritakan semula,so mcm baru jugakla..Cerita psl 23/March/2010 lepas,ade Test menari untuk National Dance..Kteorg pun ade midterm jugak wey! Kene menari zapin,inang,joget..Die punya prektis xyah ckp la,tiap2 malam,tp ikot group sendiri la,nk ingt steps punya pasal..Kalau takde test,rasenye sampai skrg pun tak ingat lg kot steps zapin yg byk gila tu..Bila dah ingat,tanak menari lain da,nk zapin je! Hahahamengade!




Mine ialah Group B..Ade 13 members n semua perempuan..Okey tayah gatal nk mengorat,sini takde agensi carik jodoh ke ape..Ini dia wanita2 dlm Group B..






For our final presentation nti,insyaAllah on 21st April 2010,our group kene menari Tarian Inang,steps2 sume ikot creativity group kite..Nti combine dgn bdk2 Ghazal mase final presentation..So dtg tgk rmai2 okeyh! =D

Ni Tarian Zapin..Buat2 tak nampak je la yg lupa steps tu..hihi ni mase prektis before Test ari2..
video

Malam ni prektis menari,baru nk cari n reka steps untuk final nti..Wish me luck! Ahhh sleepy me! Byebye..

I love u National Dance!

Sincerely,
ALIA

Tuesday, April 6, 2010

Penat..

Penat dgn certain things,
Penat nk kene melayan kerenah certain people,

Penat dgn kerja banyak,

Penat sbb tido xpenah cukup,

Penat otak pikir macam2,

Penat sbb Cyberjaya panas (tibe2 je),

Penat kaki,tgn,semua penat,

NAK REST PLIS!

Sehari pun takpe,janji rest,i mean btol2 punya rest,

tp lg best kalau boley pegi holidayyy,

sekejap pun takpe,at least ade..homesick,super homesick!

*dlm mimpi je la semua,jgn harap*


Rase nk marah,tp xbuat pun sbb nti org terasa,xbaik..so senyap..
Rase nk tampar org,tp xbuat pun,so senyap..
Rase nk jerit dpn muka org yg xpaham situasi skrg,tp xbuat jugak,so senyap..

Bila kerja dlm group,ade mcm2 kerenah..
Tlg jgn jd selfish sgt boley x??Xyah bg alasan byk2,annoying!
Groupmates media law,korang best,korang hebat,korang super awesome! =D
Groupmates DM,double awesome! Tade meja,akuarium pun boley! =)) =)) =))
Groupmates sound design,ni best,semua comel! hikhikk.. =P

Beban semua atas kepala skrg,mcm mane kalau sorang2 je handle,rase best ke???Sumpah aku benci.

Blog pun dah buat aku saket hati xboley nk upload gmbr org2 awesome satu table mase ACMA..ishh..org table sbelah kiri awesome,kanan pun awesome,alahhh semua laa yg pegi ACMA tu awesome.. =D

//Sape2 nk contact saye,sila contact through hp or facebook,malas nk online YM skrg,bukak pun kadang2 je..tima kasih..//

Sincerely,
ALIA