Sunday, May 30, 2010

Quotes

1. Don't let anyone have the satisfaction of knowing you'll always be there waiting.

2. I think people forgot what emotions were supposed to be.And i don't think they've ever remembered.

3. If someone wants to be a part of your life,they'll make an effort to be in it.So don't bother reserving your heart to someone who doesn't make an effort to stay.

4. Whatever you give a woman,she's going to multiply.If you give her a house,she'll give you a home.If you give her groceries,she'll give you a meal.If you give her a smile,she'll give you a heart.She multiplies and enlarges what is given to her.So,if you give her any crap,you will receive a ton of shit.

5. Apologizing does not always mean that you are wrong and the other person is right.It just means that you value your relationship more than your ego.

6. The average person tells 4 lies a day,and 1460 a year.A total of 88,000 by the age of 6.And the most common lie is "i'm fine".

7. Don't marry someone you can live with,marry someone you can't live without.

8. Never make somebody your everything,cause when they're gone,you've got nothing.

9. The truth is,everyone's gonna hurt you.You just gotta fine the one's worth suffering for.

10. Friendship doubles our and divides our grief.

www.tumblr.com

Sincerely,
ALIA

Saturday, May 29, 2010

I'm Aliyah,from Africa!

Muka sekarang hitam berbelang-belang mcm org negro pun ade,esp tang hidung,eii menyampah! Sunburn punya pasal..


Nk keluar rumah pun malas sbb malas nk tayang muka hitam..Kuar malam2 xpe,sejuk & orang xperasan..

Bila period automatik jd emo..Malas nk bergerak,malas nk bercakap,tido jugak yang best!

Blog cuti sehari dua,malas nk edit gmbr,mls nk resize,mls nk upload,tataw la bila rajin.

I love wedding!

Okey sekian,bye!

Sincerely,
Alia

Tuesday, May 25, 2010

Cuti tak berapa nak bercuti sangat...

I'm missing you now..

Intro gedik plak,jgn menyampah plis! Hahaha..So skrg da 1 week duduk rumah saje2 buang masa..Adela buat vector sket2..Okey skrg da taw mane nk dpt Bubble Tea kt Trg ni..Skrg tgh cari mane ade jual takoyaki,mane la taw kot tibe2 craving nk mkn tako,xkn nk pegi OU dulu kot bru dpt mkn,mmg xla..Hehe..Haritu pegi Jusco Alpha Angle dpt tako besar n sedap,fish flakes die letak byk.Eh knp ckp psl tako plak skrg,mcm nk mkn skrg je..Tp dlm mimpi je la sbb rasenye mmg xde jual kt Trg ni..Char kuey teow sedap kt Mali's Corner??Huermmm..Kenapa perenggan ni ckp psl makanan tibe2??Tak paham..


Buat list sket brg2 yg dah dapat:
-
- Flat shoes 3 pasang blom pakai,kaler hitam,silver n purple..

- Tops,beli 2 je..

- Kain cotton utk baju kurung dah dapat,td umi dah anta kedai utk jahit..

- Belt dah beli..knp tiap kali try belt mesti longgar???pinggang saye kecik or mmg org pakai longgar??curious..

- Jeans..dpt bodek dgn umi,pusing2 sogo mintak jeans trus dpt..hahaha..



Pulau Kapas this week???Hehehe..


Tak sabar nk intern ni,cepatla Selasa..

Statement tiba-tiba utk:-

umi: duk umah blaja masak!

abah: buat kuih pndai dh..buat bahulu pandai?

me: *speechless* =))))


Sincerely,

ALIA

Thursday, May 20, 2010

re-mediated..

Since Ahad malam lg smpai Terengganu,baru ade mood nk update blog..Gmbr byk gila,mls nk edit,mls nk upload..Hehe..

Cerita dah basi,tp xpela,nk share jugak sini..Hehe..

So this sem,ohh previous sem actually,hehe,Digital Media students (Gamma III),kene buat installation art,for the whole sem,bnde ni je kteorg duk focus,smpai lah final..Tataw la knp my group choose utk buat RGplay,main dgn LED,at first mcm cool je,senang..Tp bila ngadap bnde tu,okey susah gila! Nk tuka projek pun da xleh sbb final submission dah dekat,so kteorg go on je la..Me,ally,sheila n ijat..Kteorg jd bdk engineering for a few days jugakla,main2 dgn solder n flux tu,wayar2,circuit n all that..Dh la wayar belit2,pening gila tgk..Ohh well,org creative..Hahaha..But kteorg pasrah je la,during the final presentation,ade sket technical problem,LED xleh interact dgn users,lucky us lecturer paham..2nd day exhibition,kteorg tuka2 sket,buat LED tu sync dgn equalizer n lagu..Kjap jd,kjap tak jd,kteorg pasrah habis-habisan dah time tu..Hahaha.. =))

Http://wecouldnotthinkofagroupname.blogspot.com
(tgk sini kalau nk taw more about our project ni)

Tgkla gambar2 ni smpai boring,smpai rase nk tutup blog ni,tanak buka da smpai bila2.. (eh jgnla smpai cmtu skali..hehehe..)

Kain hangus,ijat buat,syok sgt main game,xsedar solder atas kain,sedar2 dah hangus.. =))
Agk2 semut api boleh sesat tak dlm ni??
Trying so hard nk jd bdk FOE.. =P
Yeahh that's me! =D
Cut our budgets,so guna botol air je la..hahah..
Awesome kan?? =))
RGB colors (but sini bkn RGB plak)
It's not working like we've expected,so i decided to hug that "black box"
Tuka profession jd promoter la pulak..
Groupmates!
Gossip girls in class..Go DM'ians! Takde plak gmbr da guys..Hehe..

Group lain punya ade lg,semua punya pun awesome..
- Fun walk by faiz,fara n zati
- Freeze in time by sarah,ecah,tira n illa
- The Crescent by frah,deevon n lando
- Ghost House by kokila,naveena n janu
- Manifest Destiny by kak yana,sihah,sal n kak aini
- Spray using LED n wii controller by innocent n tswelelo
- SYMFONI by yan,dy n cheng lu
- Picasso by sweet ying,tzen hong n yan ling
- Aurora by shamin,helmi,guna n azizul
- Darting by JJ,stefan n jaw yuh

Before
video

After
video


Slmt berintern guys,see you in 2nd sem!

Sincerely,
ALIA

Wednesday, May 12, 2010

Officially done!

Enough with lots of cursing for the whole night + this morning..Hehehe..Gara2 pc tak dpt detect external hd,yg kt dlm tu ade assignment Diagram Design yg perlu disubmit today..Maka dgn bangganya saya TERPAKSA buat semuaaaaaaa all over again!!! Mane la tak saket hati,sikit lg nk menangis taw! Mogok tanak bukak Flash,Photoshop and Illustrator 1 week!

Dengan bangganya skrg saye ingin mengumumkan bahawa i'm officially done with Gamma 3rd trimester!!! Tataw patot lompat2 suka or sedih sbb no-more Gamma Year,and sbb lepas ni dah Delta,final year..Ohh noooo!! The most stressful trimester,craziest,fun,and etc,all in one..I'm gonna miss all those moment,seriously! =(

Rindu kelas DM,studio best utk tido,klasmates awesome,rindu Installation Art..Rindu nk bgn pagi pegi kelas Interactive Design,lps ni main tiup2 buih buat utk assignment ah nk lps rindu..Rindu kelas Sound Design,lecturer sarcastic pun,kesah plak kteorg..Rindu skip tutorial pukul 9am hari Isnin..Haha..Rindu borak2 dlm lecture hall masa kelas Media Law smbil usha org hensem..Oppssss! Hihihi..Rindu kelas Diagram Design hari Jumaat pukul 3pm..Slalu pegi lambat..Hehe..Klas paling sempoi,lecturer awesome gila! Pegi kelas borak2 psl kambing la,itu la ini la,end up boley balik..Hehehe..Paling rindu kelas National Dance! Rindu nak menari..Rindu cikgu,okey kejap lg jumpa cikgu sbb cikgu nk dtg MMU..Hehehe..



I miss my rumates already..Dah 2 hari tido sorang2 sbb rumates dah balik rumah..Huhu..Kalau sempat i nak jumpa korang b4 i balik rumah,tp tu pun kalau sempat la..Nak peluk cium,amek gmbr byk2,nti 1 sem tak jumpa..Nak jumpa Lah n Maz skali..Huhu..

Baju2 dlm wardobe sehelai pun blom saye usik,tak kemas2 lg..Settle yg bawak katil dulu..Baru sedar,banyak nya barang2 selama ni yg duk kt bawah katil..Btw nti saye bwk balik Gemok n his wife..Hehehe..Skrg tgh tunggu parents dtg amek sbb nk bwk balik brg2..Tataw bila diorg nak datang,saye tunggu je..Exam dah 2 hari abes,sayangnya kt cyber ni,stay lg 3-4 hari..Gila bosan!

Can't wait to go back home..I miss Terengganu,a lot..Beach,foods,friends esp my cr mates,baking,astro n so on..I have 2 weeks holidays,masa bersenang-senang goyang kaki makan tido tgk tv gemokkan diri before i start my internship,which is on 1st June 2010..Kinda excited..But for one whole trimester,no night life lepak2 at mamak with frens,no cinema,no shopping mall,no classes,no Cybertracker,no assignments,no hostel room,no Cyberjaya,too much NO here,can i live with that??We'll see how..mcm tak brp boleh hidup sgt je je kalau bab2 tgk wayang n shopping tu..

Wishlist:
-Jeans
-Clinche/Belt
-Handbag
-Tops
-Webcam
-Baju kurung kain cotton
-Shawls
-Sandals/Shoes

Tak tido lg ni since 12.30am smlm,n amazingly,tak ngntok pulak..Nk buat ape ntah lps ni..Ok la bye..

Sincerely,
ALIA

Thursday, May 6, 2010

Gamma 3rd Trimester

All i can say is,trimester ni super duper miserable! Seriously! Siang malam dah bertukar! Abes sem ni,tadaaaaaaa! Dah final year! Lagi la tak pecaye da nk msk Delta..Okeyla tanak merepek psl final year,kasi lepas sem ni dulu..

Final exams:
1-Sound Design,6th May 2010,9am,Thursday,FIT (CR3001).
2-Media Law,7th May 2010,9am,Friday,Grandhall.
3-National Dance,8th May 2010,2.30pm,Saturday,Grandhall.
4-Interactive Design,10th May 2010,9am,Monday,MPH Extension.

Jumaat tu,pagi exam,petang submit assignment..Ohh cool nyeeeeeeeee! >.<

Lepas habis semua ni,balikkkkkkkkkkkk Trg! Yahoooooooo! Can't wait!!! =D

Okey wish me luck! =)

Rakan2,good luck! Bwk peluru banyak2 masuk exam hall,senang nak tembak..Pen jgn abes ink pulak,kang xboley nk merepek panjang2..Hahaha! =P

Sincerely,
ALIA

Sunday, May 2, 2010

Random lagi sekali...

Errrrrr SEBENARNYA DADA TENGAH SAKIT NI SEBAB MENIARAP ATAS LANTAI BUAT KEJE..Da alas bantal pun saket jugak sampai nk bernafas pun susah,macam baru lepas lari 24 round dkat padang SS (bg contoh padang SS sbb padang besar gila kot)..

Semalam TERbaca magazine Female (JAn 2010),dlm magazine ni ade cerita pasal penyakit ANAEMIA (haa sila Google kalau nak tahu)..Lps tu baca symptoms penyakit ni:-
-Fatigue,loss of energy,depression,an unusually-rapid heartbeat,shortness of breath,headache,difficulty concentrating,dizziness,pale skin,brittle nails,leg cramps and insomnia.. (highlight yg ada kaitan dgn diri sendiri)

Jangan risau,most cases of ANAEMIA ni bukan life-threatening,tp efek sikit la our daily life..Tp kalau yg serious level,boley lead to heart attack or stroke..YAng penting jaga kesihatan,eksesais itu penting..Hahahahapesankatorangtapidirisendirihampeh!

Sepatutnya sekarang dah start study untuk final,tp saye ade lg satu assignment nk kene submit Jumaat ni..Final exam lg 3-4 hari je..Ishhh..Dah la dis time mcm direct papers,sabtu pun exam..Zzzzz..

Cepat2 lah habis final,nak shopping! =D

Dah pukul 5am,okey sambung buat assignment! >.<

Sincerely,
ALIA